<The> agrienvironmental programme in Slovakia, in 2004-2006 - Brodová, Martina
Hlavným cieľom agroenvironmentálnych opatrení je podpora environmentálne prijateľných spôsobov hospodárenia na pôde, uplatňovanie pôdoochranných opatrení a tak isto ochrana a uchovanie biodiverzity v poľnohospodárskej krajine. Vyhodnotenie vybraných údajov dotazníkového prieskumu subjektov zapojených do agroenvironmenálneho programu, najmä vo vzťahu k štruktúre pôdneho fondu, zamestnanosti, motivácii, produkcii a diverzite pokryvu farmy.