Osobný asistent v sociálnom poistení - Zahoranová, Andrea
S účinnosťou od 1.1.2009, na základe zmeny vyplývajúcej zo zákona o sociálnom poistení povinne dôchodkovo poistená je aj fyzická osoba, ktorá má vykonávať osobnú asistenciu osobe s ťažkým zdravotným postihnutím. Podmienky, ktoré musia byť splnené, aby fyzická osoba vykonávajúca osobnú asistenciu bola povinne dôchodkovo poistená. Zánik povinného dôchodkového poistenia.