Celostná kompetentnosť subjektov manažmentu, predpoklad harmonického rozvoja ľudskej civilizácie - Porvazník, Ján
Kríza spoločenskej vedy. Komplexnosť resp. zložitosť a jej ovládanie systémami. Systémovosť ako základ celostnej kompetentnosti v manažmente. Sociálna zrelosť ako rozhodujúci pilier manažérskej spôsobilosti.