Globálna finančná kríza zasiahla aj krajiny V4 - Kotlebová, Jana, 1969-
Vývoj v krajinách Vyšehradskej štvorky pod vplyvom globálnej finančnej krízy na základe skúmania základných makroekonomických ukazovateľov. Vývoj reálneho HDP v krajinách V4 (1999-2010). Vývoj inflácie na základe CPI indexu (1999-2008). Deficit štátneho rozpočtu ako percento HDP (1996-2007). Výmenný kurz mien V4 voči euru. Vývoj kľúčových úrokových sadzieb (2000-2008).