Metódy transferového oceňovania - Kvasničková, Zuzana
Problematickou oblasťou pri transferových cenách je určenie, či závislé ceny sú v súlade so všeobecne platným princípom nezávislého vzťahu. Na tento účel môžu spoločnosti použiť metódy transferového oceňovania. Sú tradičné, ich charakterizácia a ziskové, ich charakterizácia. Ako sú jednotlivé metódy preferované vybranými krajinami sveta a ktoré metódy sú v jednotlivých krajinách akceptované.