Opatrenia na podporu mobility pracovných síl v SR - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Podpora mobility pracovných síl je nevyhntunou súčasťou budovania znalostnej ekonomiky a podpory konkurencieschoponosti krajiny. Prijatie Lisabonskej stratégie v európskych krajinách viedlo aj na Slovensku k prijatiu viacerých krokov v tejto oblasti, ktorých účelom je zvýšiť pracovnú mobilitu a flexibilitu pracovného trhu, obzvlášť v časoch finančnej krízy. Cieľom tohto príspevku je podať pohľad na kroky a opatrenia, ktoré v tejto oblasti podnikla Slovenská republika.