Problematika falšovania EURA po vstupe Slovenskej republiky do eurozóny - Vongrej, Marián
Problematiku falšovania eura v krátkom čase fungovania eura v podmienkach Slovenskej republiky. Po prvom mesiaci existencie novej meny sa na území Slovenska už objavili prvé prípady falošných eurobankoviek, no aj napriek tomu existuje v skutočnosti relatívne malý počet falšovaných bankoviek a mincí v porovnaní s celkovým množstvom pravých mincí a bankoviek v obehu. Prevencia občanov spočíva hlavne v obozretnosti a v reálnom rozpoznaní ochranných prvkov.