Úskalí veřejného podnikání - Urban, Jan
Aké sú skutočné dôvody nedostatočnej výkonnosti verejných podnikov. Skutočný dôvod pre verejnú produkciu určitých statkov - nielen verejný záujem ale aj úspešnosť záujmových skupín. Nižšia transparentnosť verejného hospodárenia v porovnaní so súkromným hospodárením. Slabší regulačný dohľad nad verejným podnikom. Nedostatočný výkon Corporate governance. Možnosti zlepšenia vo verejnom podnikaní.