Soukromé zboží, nebo veřejná služba? Přístupy k roli státu ve zdravotnictví - Mertl, Jan
Problematika práva na zdravie v medicínskom zmysle. Zdravotné služby ako spotreba. Zdravotníctvo, sociálna politika a etika. Prehľad rôzných prístupov k právu na zdravie. Sociálne aspekty spotreby zdravotnej starostlivosti. Diskusia a štandarde zdravotnej starostlivosti. Zmena úlohy štátu v zdravotníctve. Vymedzenie priestoru pre úlohu štátu.