Žánrovo orientovaná analýza vo výučbe cudzích jazykov - Breveníková, Daniela
V prvej časti príspevku autorky stručne charakterizujú tradície štúdia slovesných žánrov, uvádzajú definície žánru v angloamerickej aj slovenskej jazykovednej literatúre. Osobitnú pozornosť venujú prínosu slovenského lingvistu J. Mistríka k štúdiu žánrov. V druhej časti príspevku charakterizujú žánre identifikované v rámci projektu TALC, zameriavajú sa na prípadovú štúdiu ako príklad na žáner identifikovaný v rámci projektu v akademickej sfére, ktorý umožňuje rozvíjať integrované zručnosti pre akademickú sféru, a stručne charakterizujú metódu prípadovej štúdie z hľadiska jej hlavných znakov. Práca s prípadovou štúdiou zapojenie ďalších žánrov (napr. skupinovú diskusiu, prezentáciu, internetové materiály, správy) ako aj integrovanie zručností a mikrozručností.