Logistika ako nástroj zvyšovania konkurencieschopnosti firmy - Lazový, Pavol
Vplyv logistiky na konkurencieschopnosť firmy. Konkurenčné výhody spojené s rastom globalizácie a inovácií začínajú postupne strácať svoju originalitu a do popredia sa dostávajú nové konkurenčné výhody – flexibilita, skracovanie dodacej lehoty, spoľahlivé a kvalitné dodávky a možnosti výberu. Schopnosť výrobcov prepojiť individuálne spotrebiteľské preferencie s vlastným výrobným procesom a systémom plánovania sa stáva rozhodujúcim faktorom konkurencieschopnosti. Konkurencieschopnosť podľa Portera. Zákaznícky orientovaná úloha logistiky.