Lean Six Sigma - Michalcová, Zuzana, 1984-
Koncepcia alebo program Lean Six Sigma je synergickým spojením koncepcie Six Sigma a koncepcie Lean Enterprise („štíhly podnik“, ktorý redukuje straty). Je spojením úsilia o vysokú kvalitu, čo reprezentuje Six Sigma s úsilím o zvýšenie rýchlosti procesov tým, že dochádza k redukcii všetkých typov strát (Lean Enterprise). Zrýchlenie procesov je dosahované odstránením činností v spracovaní, ktoré nepridávajú hodnotu v očiach zákazníkov, elimináciou časov čakania, redukciou času stráveného medzi jednotlivými aktivitami, ktoré pridávajú hodnotu atď. Aplikáciou Six Sigma pravidiel do aktivít pridávajúcich hodnotu je možné znížiť chybovosť procesu, čo môže spôsobiť zrýchlenie aktivít pridávajúcich hodnotu.