Medzinárodný cestovný ruch v roku 2007 - Linderová, Ivica
Medzinárodný cestovný ruch predstavuje príchodový cestovný ruch vo svete, t.j. zahŕňa cestovanie návštevníkov medzi štátmi sveta. Podľa štatistík UNWTO napr. Európania obľubujú krátke dovolenky, najväčší príjem z cestovného ruchu majú Španieli a najnižší Luxembursko. Najviac návštevníkov zavíta do Francúzska, najviac cestujú Nemci. Najnavštevovanejšie krajiny sveta v r. 2007. Príjmy z medzinárodného cestovného ruchu vo svete v r. 2000, 2006 a 2007. Krajiny z najvyššími príjmami z medzinárodného cestovného ruchu v rokoch 2006 a 2007.