Morálny hazard svetových finančných inštitúcií znehodnotil majetok investorov - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Snaha Európskej únie v oblasti finančných služieb zintenzívniť poskytovanie bankových a poistných produktov klientom bez ohľadu na to, z ktorej členskej krajiny pochádzajú. Motivácia klientov, aby sa pri rozhodovaní o využívaní finančných služieb neobmedzovali iba na domáce inštitúcie. Otázka bezpečnosti operácií vykonávaných prostredníctvom elektronického bankovníctva ako aj stupňa rizika prípadného úpadku bánk. Straty bánk spôsobené rizikovými investíciami do sekuritizovaných dlhopisov. Vplyv hospodárskej krízy na životné poistenie. Morálny hazard finančných inštitúcií.