Reálna konvergencia SR - Čurlejová, Libuša
Reálna konvergencia Slovenskej republiky k EÚ predstavuje proces približovania reálnych parametrov SR k parametrom EÚ. Základným parametrom reálnej konvergencie je v tomto kontexte ekonomická výkonnosť krajiny vyjadrená ako hrubý domácí produkt na obyvateľa v parite kúpnej síly. Príspevok analyzuje proces reálnej konvergencie SR a je zameraný na hodnotenie vybraných kritérií reálnej konvergencie SR. Veľkou výzvou pre ekonomiku SR preto stále zostáva rast HDP, približovanie komparatívnej cenovej hladiny a cenová a kurzová stabilita.