Simulačná optimalizácia a porovnávanie variantov - Domonkos, Tomáš
Simulačná optimalizácia a porovnávanie variantov je účinný nástroj analýzy a optimalizácie zložitých reálnych systémov. Ich praktická využiteľnosť je závislá na úrovni rozvoja výpočtovej techniky. V práci sa autori venujú teoretickým východiskám simulačnej optimalizácie a porovnávania variantov. Práve táto časť simulačného modelovania má pre prax často najväčší význam, keďže umožňuje analytikovi optimalizovať najrôznejšie procesy ako napr.: výrobu, plánovanie, riadenie skladov, logistiky atď ., a tým zvýšiť efektivitu a konkurencieschopnosť podniku v trhovom prostredí.