Vývoj nákladov práce v Slovenskej republike - Kušnírová, Jana, 1977-
Vývoj nákladov práce, ich podrobné členenie a kvantifikácia v Slovenskej republike od roku 2001 až po súčastnosť. Úvod článku obsahuje teoretické vymedzenia problematiky. Nasleduje analýza vývoja ukazovateľov súvisiacich s nákladmi práce, medzi ktoré patria sociálne odvody zamestnanca a zamestnávateľa, čistá mzda, priame a nepriame náklady práce. V závere je prezentovaný komplexný pohľad na celkové mzdové náklady a celkové náklady práce zamestnanca v Slovenskej republike.