Modelový zákon o obchodných spoločnostiach - budúcnosť právnej regulácie obchodných spoločností? (Inauguračná prednáška) - Patakyová, Mária
Rozmanitosť úpravy obchodných spoločností v Európe. Etapy harmonizácie a unifikácie právnej úpravy obchodných spoločností v EHS/ES/EÚ v kontexte súťaže investorov a vplyv harmonizácie a unifikácie na právo SR. Dôsledky prehodnotenia zamerania harmonizačných prác v EÚ na príklade Smernice o cezhraničnej zmene sídla. Modelový zákon ako výraz konvergencie právnych poriadkov, východiská a predpoklady uplatnenia.