Diverzifikácia ako forma ochrany podnikových aktív - Rajčáni, Branislav
Teória a prax eliminácie rizika pre oblasť investičných aktív. Schopnosť diverzifikácie rizika postavená na báze testovania modelových portfólií a analýzy získaných výsledkov. Riziko v podniku a možné prístupy eliminácie vplyvu rizika na podnikateľský subjekt. Diverzifikácia rizika a jej schopnosť znižovať celkové riziko portfólia rizikových aktív. Trendy a výzvy pre teóriu a prax eliminácie rizika prostredníctvom diverzifikácie.