V neistote sa treba istiť poistkou - Sotník, Alexander
Neuhradené pohľadávky vážne narúšajú hospodársku rovnováhu každej firmy. Každý obchod nesie v sebe riziko. Existujú možnosti, ako možno tieto riziká výrazne obmedziť a dosiahnuť relatívne vysoký stupeň istoty. Jednou z možností je využitie komerčného poistenia pohľadávok. V súčasnom období finančnej a hospodárskej krízy ich využíva čoraz viac slovenských podnikov.