Na dlhej ceste k Európskemu občianskemu zákonníku - Jančo, Milan
Občianske právo, spoločnosť a právne prostredie. Hľadanie "vlastného práva" . Občianske právo v globalizačnom a integračnom kontexte. Zjednocovanie práva a jeho podoby. Harmonizácia verzus unifikácia práva. Organizované a spontánne práva. Iniciatívy v oblasti zjednocovania občianského práva v Európe. Inštitucionálne iniciatívy po roku 2001. Akademické iniciatívy. Európsky zákonník zmluvného práva.