Hlavné zmeny SPP po Fischlerovej reforme - Obedová, Martina
Počas skoro 50 rokov existencie výrazne zmenila svoju podobu (primárne ciele SPP vytýčené v Rímskych zmluvách boli splnené už dávno), aj keď silný protekcionizmus naďalej pretrváva. Jeho miera sa však postupne znižuje, a to najmä kvôli medzinárodným liberalizačným snahám na pôde GATT, neskôr WTO. V súčasnej dobe môžeme považovať chápanie SPP za multifunkčné. Na aktuálne výzvy svetového hospodárstva ako napr. potravinová kríza v roku 2007 reaguje EÚ „zdravotnou prehliadkou SPP“, na základe ktorej bude prijatá nová reforma s cieľom zmodernizovať, zjednodušiť a zefektívniť SPP. Hlavné zmeny v SPP na základe Fischlerovej reformy. Aktuálne prijaté opatrenia v rámci SPP.