Kurdská otázka v 90tych rokoch - Svoreňová, Soňa
Pozícii Kurdov počas celej histórie ich národných dejín. Autorka sa zameriava predovšetkým na obdobie 9Otych rokov, kedy sa so vznikom Kurdskej strany pracujúcich situácia značne vyostrila, a viedla až k terorizmu, ktorý môžeme označiť za medzinárodný. Práca sa snaží poukázať na problém z oboch uhlov pohľadu, tureckého aj kurdského, a nájsť rovnováhu medzi tendenčnou rétorikou oboch strán..