Analýza stavu kontroly a podnikového reportingu v slovenských malých a stredných podnikoch - Uhliar, Miroslav, 1981-
Informácie s komentárom o stave kontroly a reportingu v slovenských MSP na základe dotazníkového prieskumu na vzorke 98 slovenských podnikov. Výsledky potvrdzujú absentujúce ale postupne sa vytvárajúce oddelenia, resp. podnikové činnosti, ktoré okrem iného realizujú reporting. Potvrdila sa prevaha neformálnej formy reportingu nad formálnou. Rerportingu je tým viac, čím viac podnik disponuje informačným alebo kontrolným systémom. Cieľom MSP by malo byť nájsť a aplikovať správnu formu podnikovej kontroly a reportingu.