Využitie IT pri recyklačných procesoch - Rakovská, Eva, 1963-
Jedným z významných problémov modernej spoločnosti sa stáva odpadové hospodárstvo a znečisťovanie. Mnohé firmy sa hlásia k ekologickému správaniu a využívajú recykláciu materiálov, i opätovné používanie tovarov. Avšak problémom pri recyklácii je viac. Zväčša ide o logistické problémy, problémy skladovania už použitých materiálov a tovarov, preto je nutná optimalizácia procesov recyklácie, kde významnú úlohu hrajú práve informačné technológie. Príspevok sa zaoberá využívaním webových technológií, agentovým prístupom a možnosťou používanía inteligentných skladových systémov, ktoré umožňujú opätovné využívanie niektorých druhov tovarov.