Návrh metodického rámca na zavádzanie architektúry orientovanej na služby - Škurla, Peter
Architektúra orientovaná na služby (SOA) bola vytvorená ako množina akceptovaných štandardov, aplikáciou ktorých je možné integrovať existujúce resp. vytvárať nové otvorené informačné systémy, ktoré podporujú procesný prístup riadenia podniku. Cieľom príspevku je prispieť k odbornej diskusii v tejto oblasti a predstaviť vlastnú metodológiu na zavedenie servisne orientovanej architektúry do informačnej infraštruktúry konkrétneho podniku. V jednotlivých častiach príspevku autor predstavil základné fázy, ako aj ich podrobnejšie etapy a čiastkové kroky, aplikáciou ktorých je možné architektúru úspešne implementovať.