Empirické skúmanie determinantov miery zadlženosti podnikateľských subjektov - Mikócziová, Jana
Faktory, ktoré majú vplyv na finančné rozhodovanie a kapitálovú štruktúru podnikov sú predmetom mnohých empirických štúdií. Najčastejšie sa používa metóda lineárnej viacnásobnej regresnej analýzy aplikovaná na určitú vzorku podnikov. Najviac preskúmané sú podnikové faktory, pretože analýza faktorov na úrovni krajiny je obmedzená absenciou údajov porovnateľných medzi rôznymi krajinami. Vysvetlenie podstaty empirických modelov skúmania závislosti miery zadlženosti podniku od vybraných faktorov. Hypotéza o smere vplyvu najdôležitejších faktorov na mieru zadlženosti a zhrnutie empirických zistení.