Eliminácia daňových únikov implementáciou smernice EÚ o zdaňovaní príjmu z úspor v podobe výplaty úrokov do tuzemskej legislatívy - Schultzová, Anna
Daňové úniky a globalizácia ekonomiky. Podiel daňových príjmov na celkových príjmoch štátneho rozpočtu a odhad daňových únikov za roky 2004-2007 v SR. Výmena informácií v oblasti zdaňovania. Prístupy k posudzovaniu medzinárodného a vnútroštátneho zdaňovania príjmov fyzických osôb. Modelová zmluva OECD o zdaňovaní príjmov a majetku. Príjmy z investovaného majetku so zameraním na úroky. Význam implementácie smernice EÚ o zdaňovaní príjmu z úspor v podobe výplaty úrokov do národnej daňovej legislatívy.