Financovanie zdravotnej starostlivosti v dlhodobom horizonte - Drábeková, Mária
Starnutie populácie je celosvetový trend, ktorý so sebou prináša potrebu preskupiť finančné prostriedky hlavne v sociálnej oblasti a v oblasti zdravotníctva. Na Slovensku v nedávnej dobe prebehla významná dôchodková reforma a začala sa reforma zdravotníctva. V súčasnosti je potrebné sa zamerať na financovanie zdravotníctva, ktoré aj bez ohľadu na demografické trendy si vyžaduje štrukturálne zmeny na zamedzenie rastu dlhu a na zabezpečenie stále rastúcich finančných potrieb. Zdravotníctvo je dôležité odvetvie, ktoré ma napomôcť ku zvyšovaniu kvality života a v konečnom dôsledku k ekonomickému rastu a blahu spoločnosti.