Vojenské výdavky - Štefančíková, Michaela
Vojenské výdavky sú vyčíslením prostriedkov štátu vynaložených na vojenské účely v sledovanom období. V súvislosti s vykazovaním vojenských výdavkov vystupuje do popredia absencia jednotnej definície vojenských výdavkov. Obsahové kritéria vojenských výdavkov sa v rámci jednotlivých krajín môžu výrazne líšiť. Nízka transparentnosť údajov vedie k zložitej, niekedy nemožnej identifikácii vstupov. Problematické momenty sa dotýkajú spoľahlivosti a porovnávacej schopnosti získaných dát, čo je spôsobené i metódami ich výpočtu a prepočtu.