Význam výučby interkultúrnej komunikácie na Fakulte medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave - Bocková, Viera
Interkultúrny prístup vo vzdelávaní - nová metodika, ktorá sa pokúša spojiť lingvistické, psychologické, sociálne, ekonomické, politické a kultúrne faktory. Dôležitosť vlastnej kultúrnej identity. Výučba reálií anglicky hovoriacich krajín a ponuka širokého spektra tém patriacich do interkultúrneho vzdelávania. Vplyv multikultúrneho prostredia a integrácie podnikov do nového podnikateľského prostredia na obchodné zvyklosti ako aj na spôsob myslenia a konania ľudí. Interkultúrna kompetentnosť - dlhodobý cieľ založený na interdisciplinárnom princípe.