Interkultúrna kompetentnosť - Povchanič, Štefan
Problematika interkultúrnej kompetentnosti v rozhovore s predstaviteľom odlišnej kultúry. Kultúra a interkultúrna komunikácia. Zložky interkultúrnej komunikácie. Cielené a aplikované štúdium civilizačných reálií, komparácia dvoch kultúr a interkultúrna príprava budúcich diplomatov a pracovníkov európskych štruktúr.