Problém kultúrneho relativizmu - Greguš, Peter
Súvislosť kultúrneho relativizmu s historickým relativizmom. Lineárne chápanie historického procesu v nemeckej klasickej filozofii (Kant, Hegel). Téza, že univerzálne dejiny neexistujú. Chápanie dejín ako dejiny kultúr a dejiny civilizácií. J. G. Herder - prvý významný tvorca koncepcie multikulturalizmu. Tendencia preberať hodnoty iných kultúr. Etnocentrizmus. Multikulturalizmus ako koncepcia dialógu medzi rôznymi kultúrami.