Niektoré kontexty vzťahu kultúry, ekonómie a globalizácie - Márton, Milan
Materiálna produkcia a vzťahy, ktoré sú v nej vytvárané a reflektované v podobe ekonómie ako vedy - dôležitá súčasť systému kultúry. Snahy o zmenu paradigmy v ekonómii ako aj zmeny v kultúre v kontexte s koncepciou metodologického kozmopolitizmu U. Becka.