Účtovné a daňové dôsledky zavedenia eura v Slovenskej republike - Baštincová, Anna
Zmena zákonnej meny na euro patrí k významným medzníkom v rozvoji slovenskej ekonomiky. Bol to zložitý a náročný projekt, ktorý sa dotýkal nielen ministerstiev a ústredných orgánov, ale aj podnikov, inštitúcií a občanov. Na jeho úspešnej realizácii mala značný podiel dôsledná a včasná legislatívna príprava všetkých relevantných oblastí, vrátane účtovnej a daňovej.