Novelizácia zákona o NBS po zavedení spoločnej európskej meny - Boušková, Dagmar
Hlavný cieľ NBS po vstupe do EÚ a zavedení eura - udržiavanie cenovej stability. Od zavedenia eura , stala sa NBS súčasťou Eurosystému. Tieto skutočnosti mali vplyv aj na zákon o NBS, ktorý v plnej miere implementoval právne predpisy EÚ a ESCB.