Význam jižního Kavkazu pro energetickou politiku Evropské unie a rusko-gruzínský konflikt - Tichý, Lukáš
Strategický význam Gruzínska pre energetickú politiku Európskej únie. Energetické záujmy Európskej únie v oblasti južného Kavkazu. Rusko-gruzínsky konflikt a dopad vojny na energetickú bezpečnosť.