Životné prostredie ako súčasť hospodárskej politiky - Urblíková, Daniela
Problematika ochrany životného prostredia z pohľadu podnikateľských subjektov. Definícia pojmu životné prostredie. Koncepcia štátnej ekologickej (environmentálnej) politiky v podmienkach Slovenskej republiky. Environmentálna politika podnikateľských subjektov. Hodnotenie environmentálneho profilu podniku a jeho ukazovatele. Zníženie množstva použitých zdrojov a odpadu na jednotku výroby. Biela kniha - významný dokument Európskej únie, ktorý sa zaoberá problematikou životného prostredia.