Analýza efektívnosti využívania majetku podniku pomocou ukazovateľov aktivity - Mikócziová, Jana
Majetok podniku a jeho štruktúra. Základné členenie majetku v súvahe. Výpočet a interpretácia ukazovateľov aktivity: ukazovatele viazanosti a ukazovatele obratovosti. Najčastejšie používané ukazovatele aktivity. Vplyv hospodárenia s majetkom na celkovú výnosnosť a likviditu podniku.