Cezhraničné fúzie - Silná, Renáta, 1981-
Cezhraničné fúzie sú v súčasnosti veľmi aktuálne v súvislosti so založením a vznikom európskej spoločnosti. Európska spoločnosť (SE) je právna forma obchodnej spoločnosti definovaná nariadením Rady ES o stanovách európskej spoločnosti. Jeho ustanovenia sú priamo aplikovateľné v jednotlivých členských štátoch. SE podľa slovenského právneho poriadku. Na stránkach Obchodného registra zatiaľ skratku SE nenájdeme. Je však pravdepodobné, že práve cezhraničné fúzie budú jedným z prostriedkov hospodárskeho rastu i v období pretrvávajúcej hospodárskej krízy.