Úrok zabalený tak, aby ho skutočne nik nevidel. Bankovníctvo a bankové inštitúty podľa islamských tradícií - Škriniar, Pavel, 1979-
Islam nemá žiadne morálne výhrady proti rozmnožovaniu majetku a peňazí, proti zisku, obchodu a obchodovaniu ako takému. Obchod je srdcom islamu a akákoľvek forma legitímneho príjmu je prijateľná. Rastúci vplyv islamského finančníctva.