Příčiny a odstraňování nesrovnatelnosti časových řad - Rojíček, Marek
Definícia časovej rady, problémy udržiavania porovnateľných časových radov (obsahové, vecné, metodické zmeny, územné zmeny). Štandardné metódy odstraňovania nezrovnalostí v časových radoch. Problematika prekonávania nezrovnalostí časových radov - príklady.