Sarkozy - zmena, ktorá prinesie ďalšie zmeny - Weiss, Peter
Francúzsko a jeho medzinárodné postavenie. Nový prezident N. Sarkozy ako predstaviteľ novej, už po vojne narodenej generácie politickej pravice a symbol generačnej politickej zmeny vo Francúzsku. Jeho vízie a politika. Dopad Sarkozyho zvolenia za prezidenta na riešenie naliehavých európskych záležitostí. Odmietavý postoj Sarkozyho k prijatiu Turecka do EÚ.