Consumer generated media a úloha spotrebiteľa v digitálnej spoločnosti - Pčolinská, Lenka
Éra digitálnej spoločnosti prináša zmenu úlohy spotrebiteľa. Spotrebiteľ je niekto, kto tiež rozhoduje a určuje smerovanie všetkých firiem, kto tiež rozhoduje o budúcnosti firmy. Príspevok sa zaoberá s tzv. consumer generated media (CGM), ktoré sú v poslednom čase najhorúcejšími predmetmi záujmu pre západné firmy pri získavaní spotrebiteľov. Na rozdiel od bežných, platených elektronických médií je ich obsah vytváraný spotrebiteľmi. Obsahy si užívatelia odovzdávajú medzi sebou, a tak tieto informačné zdroje permanentne podporujú. Monitorovanie týchto zdrojov dnes môže predstavovať pre firmy konkurenčnú výhodu. CGM majú veľký vplyv na mienku spotrebiteľov pohybujúcich sa po internetových doménach a môžu byť účinnejšie než virový marketing a guerillové akcie. Základný princíp CGM.