K vývoju obchodného práva v podmienkach sociálneho štátu a v podmienkach ekonomiky zmiešaného typu - Holub, Dušan
Vplyv politického vývoja a ekonomického myslenia na právny vývoj v sledovanom období. Analýza základných téz systému ekonomického riadenia a hospodárskej politiky v podmienkach ekonomiky zmiešaného typu na našom území a ich prienik do právnej úpravy ekonomických vzťahov. Zánik obchodného práva na našom území v roku 1950, keď bola pretrhnutá väzba s minulým právnym vývojom a nastúpilo obdobie budovania hospodárskeho práva.