Manažment ľudských zdrojov a spillovers (na príklade najväčších zahraničných investorov v SR) - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Analýza vybraných otázok manažmentu ľudských zdrojov. Zahraničné spoločnosti pôsobiace na Slovensku sú dôležitým nositeľom zmeny a prostriedkom transferu know-how pre domácu ekonomiku. Prenos ľudského kapitálu školeného v zahraničnej firme. Tréning a rozvoj, obsadzovanie predchádzajúcich pozícií expatriotov a inpatriácia patria medzi najdôležitejšie kanály transferu know-how do miestnych firiem i ekonomiky.