Skryté náklady eurofondov - Hanák, Róbert, 1979-
V roku 2007 začalo v EÚ nové programovacie obdobie, ktoré bude trvať do roku 2013. Slovensku bol v rámci neho vyčlenený i balík eurofondov vo výške viac než 11 miliárd eur. Táto suma sa deklaruje ako čistý zisk pre našu krajinu. Nie je to však pravda, v pozadí stoja tiež skryté náklad - náklady na vypracovanie projektov, zhromaždenie povinných príloh, komunikačné a cestovné náklady... .