K niektorým aspektom boja s klimatickou zmenou v EÚ v kontexte uplatňovania spoločenskej zodpovednosti - Mečár, Miroslav
Problematika a riziká ohľadom klimatickej zmeny. Rámcový dohovor OSN o zmene klímy (UNFCCC), jeho ciele. Kjótsky protokol. Klimatická konferencia v Bali.