Podporná politika poľnohospodárstva SR v rokoch 2004-2007 - Ďuričová, Ivona
Hodnotenie podpornej politiky poľnohospodárstva v SR po vstupe do EÚ. Všetky podpory do agrárneho i potravinového sektora sa v rokoch 2004-2007 realizovali prostredníctvom Pôdohospodárskej platobnej agentúry, ktorá pomocou integrovaného administratívneho a kontrolného systému zabezpečuje efektívne využívanie prostriedkov a ich transparentnosť. Podpory sú zatriedené do štyroch hlavných skupín: priame platby, podpory v rámci organizácie trhu, rozvoj vidieka a štátna pomoc (národné opatrenia).