Kríza a nové výzvy pre FED a ECB - Hoschek, Miloslav
Pohľad na rozdielny prístup ku globálnej kríze v dvoch kľúčových centrálnych bankách FED a ECB. Spoločným cieľom oboch bánk je obnova dôvery k trvalo udržateľnej prosperity.Táto dôvera volá po nových riešeniach ako sú boj s finančným protekcionizmom, implementácia rýchlych rozhodnutí v prospech rozvojových a vyspelých ekonomik. Obe centrálne banky sa nachádzajú v nepreskúmaných nových vodách, kde existuje veľa rizík, že sa objaví okamžitá a neočakávaná finančná turbulencia.